Cilt Bakımı


Sivilce genellikle hayatın en genç ve en güzel döneminde cildi etkiler. Cilt en güzel giysimizdir. En pahalı ve en güzel kıyafet bile lekelenirse değerini yansıtamaz. Cilt güzelliği dış görünüşte, ilk imaj oluşturmada önemli rol oynar. Kişinin kendine olan özgüvenini sarsabilir.  Yağlı, gözenekli, siyah noktacıklı, iltihaplı, kırmızı lekeli ve izlerle dolu bir cilt ilk izlenimi bozar.

Cildimiz soğuk, güneş, rüzgâr, hava kirliliği gibi dış etkenlerin yanı sıra ilaçlar, kremler, yaş ve çeşitli hastalıklardan etkilenir. Derinin de diğer organlar gibi korunması ve bakıma ihtiyacı vardır.

Bu nedenle Doğa Güzellik Merkezi olarak hastalarımıza düzenli cilt bakımı öneriyoruz. Cilt bakımının amacı, gözenekleri temizlemek, cildi cansız gösteren ölü tabakayı gidermek, cilde oksijen sağlamak, lenf drenajı ile toksinleri yok etmek, cilde parlaklık, canlılık ve tazelik vermektir. 1-1,5 saat süren medikal cilt bakımı uygulaması, dermokozmetik ürünler kullanılarak alanında uzman profesyonel kişiler tarafından yapılır. Cildi hızlı ve derinlemesine temizleyen medikal cilt bakımı uygulaması, estetik görünümü iyileştirmesinin yanı sıra cilt sağlığı için de oldukça önemlidir. Tedaviden sonra cildiniz çevresel etkilere daha dirençli olacak ve sıkılaşacaktır.

Güneş Lekeleri


Cilt lekelerinin çoğu güneş nedeniyle oluşmaktadır. Güneş lekeleri özellikle güneşe aşırı maruz kalan her insanda bazen de güneş hassasiyeti olan ciltlerde gözlenir. Güneş lekeleri cildin genetik özelliklerine göre kimisinde belirgin iken kimisinde hafif gözlenir. Cilt lekeleri yanlış kozmetik kullanımı, bazı kimyasallar bazen de cilde uygulanan tıbbi girişimler sonrası gözlenmektedir. Cilt lekeleri ne kadar derin ise tedavileri de o oranda zor olmaktadır. Güneş lekeleri genelde yüzeysel lekelerdir. Yüzeysel lekelerde birçok tedavi denenmiştir. Önemli ölçüde başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Cilt lekeleri için ilaçlar, kremler, jeller, kimyasal peeling ve lazerler kullanılmaktadır. Bu maddelerden sağlık bakanlığı onaylı olmayanları kullanmanızı önermiyoruz. Cilt lekesi aslında cildin hasarlaşıcı etkene verdiği yanıt nedeniyle oluşur. Cilt bu etkenden kendini korumak için pigment miktarını arttırır. Artan pigment dengeli dağılmaz ve leke olarak gözlenir. Cilt lekesi bakımında lekeli doku üzerine işlem uygulandığında dokudaki pigmetnt hücrelerini parçalar. Parçalanan bu pigmentler yavaş yavaş cildin savunma hücrelerince uzaklaştırılır. Ve leke azalır ya da kaybolur. Lekelerin cildin katmanlarında hangi seviyeye kadar uzandıkları çok önemlidir. Bunedenle yüzeysel lekeler (çiller, yaşlılık lekeleri,güneş lekeleri gibi) genellikle 8-10 seansta tedavi edilir. Ancak daha derine uzanan lekeler 12-20 seansta tedavi edilir. Seans aralıkları 2-4 haftadır. Yaz bitti ciltte oluşan lekeler için çözüm arayışları başladı. Kusursuz güzelliğin en önemli sembolü pürüzsüz ciltlere kavuşmak ise hayal olmaktan çıktı. Her tür leke bakımında kullanılan mucize yöntemler ise ilk seansta etkisini gösteriyor. Ağrısız, sızısız gerçekleşen bakımlarda sonra kişi hemen normal yaşantısına dönebiliyor.

LENTİGO

Göz çevresinde yaşam koşullarına ve yaşa bağlı olarak pek çok sorun ile karşılaşılabilir.Genç bir görünüme kavuşmak isteyen herkesin yoğun ilgi gösterdiği, tüm dünyada konuşulan “Radyofrekans Dalgaları İle Göz Çevresi Sıkılaştırma Tedavisi” sayesinde göz estetiğinde yeni bir dönem başlıyor. Radyofrekans Dalgaları ile Göz Çevresi Sıkılaştırma Tedavisi, cerrahi olmayan bir yöntemdir. Kırışıklık azaltıcı bu yöntemde anestezi kullanılmamakta ve hasta herhangi bir ağrı ya da acı hissetmemektedir. Teknik genel olarak sıcak bir masaj olarak düşünülebilir. FDA onaylı bu yöntem, yaşlanmanın neden olduğu hafif ve orta şiddetteki kırışıklıkların tedavisi, göz estetiği alanında kaz ayağı ve göz altı kırışıklıklarının giderilmesinde kullanılır.

Lentigo, renkli deri hücrelerinin (melanositlerin) anormal bir şekilde bir araya gelmesiyle oluşur ve bu nedenle genellikle ciltte kahverengi veya siyah renkli küçük lekeler olarak belirir.
Güneş hasarı, yaşlanma ve genetik yatkınlık lentigo gelişimine katkıda bulunan faktörler arasında sayılabilir. Bununla birlikte, lentigolar genellikle zararsızdır ve sağlık sorunlarına neden olmazlar. Ancak, lezyonların görünümünden rahatsızlık duyan kişiler, kozmetik amaçlı tedavileri tercih edebilirler. Ciltteki değişiklikler fark edildiğinde, bir dermatolog tarafından değerlendirilmesi ve teşhisi önemlidir.

Akne Skar Bakımı
(DERMAROLLER)


Akne skarları en zor tedavi edilen cilt problemlerinden biridir. Dermaroller, akne skarlarına son derece yenilikçi ve eşsiz bir metod ile etki sağlar. Küçük bölgeler ile sınırlı ve derin akne skarlarında (ice pick-box car ve rolling tipi skarlar için) genellikle Dermastamp adı verilen 2mm boyunda ve 6 iğneye sahip olan model uygulanır. Daha yaygın skarlar için ise Dermaroller MF8, 1,5mm ideal etkinlik sağlar. Akne skarlarındaki en önemli problem, skarların tabanlarının derinin alt tabakalarına bağlı olması nedeni ile zor tedavi edilebilen cilt problemleri olmalarından kaynaklanmaktadır. Oysa Dermaroller’ın iğneleri ile bu bağlatıları kopartmak ve skarın alt kısmını serbest bırakmak mümkün olur. Öte yandan Dermaroller’ın açmış olduğu mikrokanalların deri tarafından yara gibi algılanması ve bu bölgelerde artan kollajen, hyalüronik asid ve elastin fibriller gibi maddeler sayesinde skarın içi dolmaya başlar. Tabanın serbest kalması ile skarın içindeki dolgunluk artışı hızlı ve etkin bir gelişim sunar. Bu iki etki mekanizması ile skarın görünümünde belirgin iyileşme kaydedilmiş olur. Akne skarlarında her Dermaroller seansı yaklaşık olarak %50 düzelme sağlar. Seansların arasında 2 ay süre bırakılması Dermaroller’ın başlattığı yara tamir mekanizmasının etkilerini göstermesi için uygun bir süredir. Eğer tekrar uygulamaya ihtiyaç duyuluyor ise 2 aylık süreler ile uygulanabilir. Akne skarlarında 5 seanstan fazla uygulama önerilmez. Akne skarlarında en çok kullanılan tedavi yöntemlerinden ikisi derin peeling işlemleri (TCA %25-40, Jessner) ve Dermabrazyondur. Ne var ki her iki yöntem de derinin üst katmanının aşındırılması ve ardından yeniden yapılandırılmasını amaçlar. Oysa akne skarlarındaki temel sorun cildin altında düzelmeyi engelleyen fibröz bantlardır. Derinin yenilenmesi skarları hafifletebilir ancak beraberinde Dermaroller kullanılması sonuçların çok daha iyi hale gelmesine yardımcı olacaktır. Derin peeling ve dermabrazyon cildin üstünden etki gösterirken, Dermaroller ise cildin altından etki gösterdiğinden mükemmel kombinasyon oluştururlar. Ancak bu iki tedavi metodu asla aynı seansta birlikte kullanılmamalıdır. Özellikle Dermaroller ardından TCA peelinglerinin uygulanması deride tamir edilemeyecek hasara neden olabilir. Bu nedenle öncelikle Dermaroller uygulamasının ardından en az 2 hafta sonra TCA peelingleri kullanılmalıdır.

Peeling


Peeling cildin üst tabakasını temizleyerek yerine taze genç deri gelmesini sağlar. Bu sayede cildiniz parlaklık kazanır ve renginde hafif bir açılma olur. Leke ve sivilce tedavisinde ise verilen tedavilere yardımcı olarak cildin eski sağlığına kavuşmasına yardım eder, iyileşme sürecini hızlandırır. Peeling ayrıca anti-agingin vazgeçilmez bir parçasıdır. Geçen yılların sonucunda oluşan ince çizgiler ve yüzeyel lekelerin temizlenmesini sağlar. Peeling çoğunlukla bazı meyve asitlerinin kullanılmasıyla uygulanan bir tür cilt bakımı ve yenilenmesi işlemidir.

Peelingin Cildinize Kazandırdıkları
Cildimiz bazı tabakalardan oluşur. En üst tabakada ölü deri hücreleri ile yağ tabakası bulunur ve günlük makyajınızın kalıntıları , toz ve hava kirliliği partikülleri buraya yapışır kalır. Yine sivilceli ve yağlı cilde sahip kişilerde sivilce oluşmasında rol oynayan deri tıkacı da bu tabakada oluşur. Lekeli ciltlerde ise koyulaşmaya sebep olan renk hücrelerinin bazıları bu tabakada birikir.

Peeling üstteki problemli tabakayı temizler ve alttan yeni deri hücrelerinin gelişmesini sağlar. Böylece alttan gelen yeni sağlıklı deri hücreleriyle derinizin üst kısmı kaplanmış ve cildiniz yenilenmiş olur.

Anti-Aging


Doğal yaşlanma süreci, mimik hareketleri, aşırı UV ışınlarına maruz kalma gibi.. Ayrıca az su içme, yanlış beslenme, aşırı sigara tüketimi, havasız yerlerde bulunma gibi ikincil nedenlerden dolayı oluşan çizgiler ve kırışıklıklar özellikle ağız çevresi, göz çevresi ve alın – kas arası gibi yerlerde görülmektedir. Aslında kırışıklıkların oluşması çok doğal bir olgudur ve bunların oluşumunu ve etkilerini azaltmak, yavaşlatmak ve böylelikle 50’li yaşlara geldiğimizde dahi son derece canlı bir cilde sahip olmak mümkündür. Bunun için yaşam tarzımızda dikkat etmemiz gereken bazı kurallar haricinde, düzenli bakım yaptırmak ve doğru ürünler kullanmak çok önemlidir. Bu hususta önce kişinin gerçek yaşı, cilt yaşı, cilt türü, problemin derecesi, yaşam tarzı gibi konular göz önünde bulundurularak işleme başlıyoruz. Kırışıklıklarla ilgili bakımlarda özellikle A,C ve E vitaminleri yenileyici, onarıcı özellikle yoğun ürünler “serum, ampul, krem, jel, maske.. gibi” kullanılmaktadır. Bu ürünlerin özellikleri: Hücre yenileyici Kolojen ve elastin dokusunun oluşumunu hızlandırıcı Kan dolaşımını arttırıcı Toksin atılımını sağlayıcı Dış etkilere ve UV ışınlarına karşı cildi koruyucu Nem depo edici ve canlandırıcı olmalarıdır. Kırışıklık bakımları problemin derecesine göre haftada bir kez olmak üzere toplam 10-15 seans sürmektedir. Kişiye eğer 50 yaş üzeri ve aşısı derecede kuru bir cilde sahip ise ürünlerle yapılan program derinlemesine peelinglede desteklenebilirde ve sonrasında kişi yoğun onarıcı bir krem kullanarak ev bakımlarına devam etmesi gerekir. Bu yöntemle 2 ay gibi bir sürede son derece canlı, diri ve yenilenmiş bir cilde sahip olmak asla imkansız değildir.

Nasıl Çalışır?

Radyo dalgaları vücuttaki su molekülleri ile iyonlarını (sodyum-potasyum-kalsiyum-magnezyum) harekete geçirir. Bunların hareketlenmesine bağlı olarak enerji açığa çıkar ve bölge ısınır.

Amaç Nedir?

Amaç ısıtılan(tedavi edilen bölge) bölgenin ısısının 41-43 dereceye çıkartmaktır(normalde vücut ısısı 36-37 derecedir).Cilt ısısı bu noktaya geldiğinde, cilt altı bölgedeki ısı 50-55 dereceye tekabül eder. Bu ısı vücuda herhangi bir tahribat ya da zarar vermez.

Etkileri Nelerdir?
  1. Temel Mekanizma : Radyofrekans su içeren bütün dokuları kontrollü bir şekilde çok derin dokulara geçmesine (veya iletilmesine) yol açmadan ısıtmakta. Çünkü Radyofrekans hücrelerdeki su moleküllerini harekete geçirmektedir. Bu teknoloji ile su düzeyi çok yüksek olan yağ hücrelerine ulaşılabilmektedir. Yani yağ dokusunu eritebilmektedir. Tedavi sırasında ısınan bölgede yağ hücrelerinin duvarları parçalanır, yağlar erimeye başlar.Eriyen yağlar dolaşımın artmasına bağlı olarak kan ve lenf yolu ile emilir ve vücuttan atılır.
  2. Yaşlanmış ve yıpranmış Kollajen doku parçalanır ve ölür. Bunların yerine vücut yeni kollajen üretimine başlar.
  3. Vücutta sıkılığı, gerginliği sağlayan dokuya bağ dokusu denir.Bu dokuyu oluşturan hücreler ise fibroblast hücreleridir.Oluşan ısı ile fibroblast aktivasyonu hızlanır.
Sonuç
  Yağların erimesi,kollajenlerin çoğalması ve bağ dokusunun yenilenmesi ile incelme,zayıflama,selülitlerin yok olması,toparlanma,sarkıkların giderilmesi,kırışıklıkların yok olması sonucu doğar. Ciltte en az 5 yaş gençleşme görülmektedir.

Uzman Estetisyen Fatma Özdemir İle Düşlerinizdeki Doğal Güzelliğe Kavuşmanız İçin Sizleride Bekliyoruz.

Site Haritası

İletişim

© Copyright 2023. Doğa Estetik | DERMEN tarafından Hazırlanmıştır.